Wat kun je schoonmaken met groene zeep?

Goedkoop en ontzettend handig!

Groene zeep: je kent het vast nog wel van vroeger. Groene zeep – ook wel bruine zeep, zachte zeep of goudzeep genoemd – is een weke en zachte zeep die veel goeds doet in ieder huishouden. Gebruik jij dit middel eigenlijk nauwelijks? Dan gaan wij daar verandering in brengen. Wij vertellen je wat je allemaal kunt schoonmaken met groene zeep! 

Het wondermiddel

Oorspronkelijk werd groene zeep met hennepolie gemaakt, waardoor de zeep een enigszins groene kleur kreeg. Tegenwoordig wordt het op een andere plantaardige manier gemaakt, namelijk met sojaolie of koolraapolie. Veel mensen zweren bij het gebruik van groene zeep vanwege de ontvettende eigenschappen van het schoonmaakmiddel. Leuke bijkomstigheid: voor een hele pot betaal je vaak nog geen 2 euro.

Wat kun je schoonmaken met groene zeep?

Gras-, olie- of smeervlekken in kleding: ai, heb je je favoriete kledingstuk verpest? Geen zorgen, smeer de vlekken in met groene zeep en gooi de boel vervolgens in de wasmachine. Was de kledingstukken vervolgens op een normaal programma. Je zult zien dat ze brandschoon de machine uitkomen!

Vieze tegels: heb je vieze tegels voor, achter of in het huis? Probeer dit dan eens te poetsen met groene zeep. Los een beetje van het middel op in warm water, borstel de tegels schoon en spoel ze vervolgens af met water. Het schoonmaakmiddel lost vuil en vet op en laat je tegels er als nieuw uitzien.

Vieze vlekken in de wc: groene zeep is de oplossing. Los de zeep op met kokend water en doe er een handje soda bij. Giet dit in de wc en laat een halfuur intrekken. Schrob het toilet vervolgens met een borstel en laat het mengsel een nacht intrekken. Spoel de volgende dag de wc door et voilà: een brandschoon toilet!

Muggen: heb je ze uit frustratie doodgeslagen op de muur? Met groene zeep haal je vieze vlekken op muren weg.

Teak houten meubels: deze houtsoort maak je heel gemakkelijk schoon met groene zeep. Laat een beetje zeep oplossen in warm water en begin met poetsen. Poets vervolgens nogmaals, maar dit keer alleen met water. Wedden dat de boel goed schoon wordt?