Sneller schoonmaken voor iedereen met een volle agenda

Tijd is waardevol en we willen dit het liefst niet teveel besteden aan schijnbaar vervelende klusjes. Schoonmaken is er daar een van. We hebben een aantal snelle schoonmaak tips voor je op een rijtje gezet. Alles wat je nodig hebt is een helder inzicht en de juiste schoonmaaktips. 

De juiste producten.
Naast de bekende schoonmaakmerken zijn er natuurlijk ook de oude vertrouwde middeltjes zoals groene zeep, ammoniak, zout en waspoeder. Deze zijn niet duur en in iedere supermarkt verkrijgbaar. Ze zijn voor vele klussen te gebruiken voor een schoon en fris resultaat.  

Fris geurtje.
Klinkt misschien onalledaags maar door een beetje waspoeder op te zuigen met de stofzuiger verspreidt je een frisse geur door je hele huis. Of gebruik antistof doekjes met een geurtje.

Streeploze vloer.
Gebruik in plaats van allesreiniger eens verdunde ammoniak. De geur is iets minder fris, maar je vloer wordt wel streeploos schoon. 

Rommel.
Opruimen! Op deze manier maakt je huis meteen een verzorgde indruk.

Kruimeldief.
Schaf deze aan. Zo hoef je niet elke keer de hele stofzuiger uit de kast te halen.

Microvezel doekjes.
Ideaal voor veel schoonmaak werk. Handig, hygiënisch en snel, zonder dat er een emmer water nodig is.  

Luxaflex en lamellen.
Rookaanslag is snel zichtbaar. Vul een bad met Biotex groen en leg daar de luxaflex in, na 30 minuten afspoelen met lauw water. Lamellen veeg je schoon door allebei je handen in een nat washandje te stoppen en hiermee de lamellen af te vegen.