Groene zeep

Oorspronkelijk werd de groene zeep met hennepolie gemaakt, waardoor de zeep een enigszins groene kleur kreeg. Tegenwoordig wordt het op een andere plantaardige manier gemaakt met bijvoorbeeld sojaolie of koolraapolie. Veel mensen zweren bij het gebruik van groene zeep vanwege de ontvettende eigenschappen van het schoonmaakmiddel. Leuke bijkomstigheid: voor een hele pot betaal je maar 70 cent!

Je kunt er de volgende dingen mee doen:

- Je kunt het schoonmaakmiddel gebruiken voor gras- olie- of smeervlekken in je kleding. Smeer de vlekken op de kleding, voordat je de stukken in de wasmachine doet, in met de zeep en was ze daarna op een normaal programma. Je zult zien dat ze brandschoon de machine uitkomen!
- Vieze tegels zijn niet opgewassen tegen de kracht van groene zeep: het schoonmaakmiddel lost vuil en vet op en laat je tegels er als nieuw uitzien. Los een beetje van het middel op in warm water, borstel de tegels schoon en spoel ze naderhand af.
- Vieze vlekken in de wc? Ook hier biedt het ouderwetse middeltje een uitkomst: los de zeep op met kokend water en doe er een handje soda bij. Giet dit in de wc en laat even intrekken. Schrob het toilet na een halfuur goed met een borstel van plastic en laat het mengsel een nacht intrekken. Spoel de    volgende dag de wc door et voilà: een brandschoon toilet!
- Muggen doodgeslagen op de muren? Met groene zeep haal je vieze vlekken op muren weg.
- Teak houten meubels zijn heel goed schoon te maken met groene zeep. Vetvlekken krijg je er bijvoorbeeld prima mee weg.