9 handige schoonmaaktips voor je auto

We halen regelmatig de stofzuiger door het huis en nemen de tafel af met een doekje. Logisch, want we zijn elke dag wel in huis in de weer. Hoewel velen de auto elke dag gebruiken, is de auto regelmatig schoonmaken heel andere koek. Steek maar snel de handen uit de mouwen en neem de binnenkant van je auto onderhanden. Het schoonmaken wordt bovendien een stuk makkelijker met deze tips.

9 handige schoonmaaktips voor je auto

1. Laat je dashboard glanzen dankzij vaseline

Wil jij je dashboard weer laten glimmen alsof-ie nieuw is? Pak de vaseline er dan maar bij. Doe een klein beetje vaseline op een doekje en wrijf met het doekje over je dashboard. Dat is het!

2. Maak je koplampen schoon met tandpasta

Als je koplampen er dof uitzien, kun je dit oplossen met wat whiteningtandpasta. Smeer je koplampen royaal in met wat tandpasta en laat 15 minuten intrekken. Veeg de tandpasta er daarna af met een schoon doekje en spoel daarna af met wat water.

3. Muffinvormpjes in bekerhouders

Voorkomen is beter dan genezen. Heb je een lange autorit voor de boeg en drink en eet je graag wat in de auto? Doe dan (siliconen) muffinvormpjes in de bekerhouders. Zet je eten en drinken hierin en als je kruimelt doe je dat in de muffinvormpjes. De muffinvormpjes kun je na en tijdje weggooien of schoonmaken.

4. Verwijder vlekken met baking soda

Heb je per ongeluk drinken gemorst op je autobekleding? Verwijder deze vlek dan met behulp van wat baking soda. Doe drie theelepels baking soda in een kommetje en voeg daar een beetje witte wijnazijn aan toe. Mix dit tot een dikke pasta en dip een oude tandenborstel in het mengsel. Borstel de vlek in met het mengsel en laat een paar minuten intrekken tot het is opgedroogd. Pak daarna een stofzuiger en zuig het opgedroogde poeder op.

5. Verwijder hondenharen met een raamwisser

Zit jouw hond regelmatig op je achterbank? Dan weet je maar al te goed dat er tig haren op de bank achterblijven. Deze haren kun je heel makkelijk verwijderen met een raamwisser. Doe wat water in een spuitfles en voeg eventueel wat wasverzachter toe voor een lekker geurtje. Spuit wat water op de haren en ga er daarna met een raamwisser overheen. De haren worden nu makkelijk uit de stof gehaald!

6. Maak je eigen autowasmiddel

Is de buitenkant van je auto erg vies, maar wil je geen geld uitgeven aan een duur schoonmaakmiddel? Doe dan zo’n 50 milliliter wasmiddel en 50 gram baking soda in een bak met 400 milliliter water. Mix goed en je hebt je eigen autowasmiddel. Was je auto zoals je anders ook zou doen.

7. Laat je auto lekker ruiken met het wasknijpertrucje

Je kunt een luchtverfrisser in je auto ophangen om je bolide weer lekker te laten ruiken, maar je kunt ook een wasknijper gebruiken. Druppel wat van je favoriete essentiële olie op een houten wasknijper. Klip de wasknijper daarna aan het ventilatierooster van je auto. Als je de ventilatie in je auto aanzet, wordt de geur op de knijper verspreid!

8. Wodka om de ruiten schoon te maken

Streeploos de ruiten van je auto schoonmaken, dat klinkt te mooi om waar te zijn. Met een beetje Wodka lukt het echter makkelijk. Mix een paar druppels castille zeep met een glas wodka. Gebruik dit om je ramen schoon te maken en voilà! 

9. Gebruik droogtrommeldoekjes om insecten te verwijderen

Wie in de zomer behoorlijk wat kilometers aflegt kan erover meepraten dat je aan het einde van de rit behoorlijk wat dode insecten op je bumper hebt. Hoewel het in de eerste instantie monnikenwerk lijkt om de bumper schoon te maken, is niets minder waar. Maak een droogtrommeldoekje nat en gebruik dit doekje om je bumper schoon te maken. Succes gegarandeerd!