6 dingen die je gemakkelijk kunt schoonmaken met Biotex

6 dingen die je gemakkelijk kunt schoonmaken met Biotex

 

Dit ouderwetse middeltje is ons favoriete schoonmaakmiddel

Biotex: we kennen het waarschijnlijk allemaal nog van vroeger. Dit kartonnen pak ontbrak in bijna geen enkel huishouden en werd voornamelijk voor vlekken in kleding gebruikt. Maar wist je dat je eigenlijk nog veel meer kunt met Biotex? Wij vertellen je wat je er allemaal mee kunt schoonmaken! 

1. Vlekken in vloerbedekking

Ai, zitten er vlekken in je vloerbedekking? Dan wordt het tijd deze eens flink onder handen te nemen. Door een sopje te maken van warm water en Biotex en dit vervolgens voorzichtig op de vlek te boenen, ben je al goed op weg. Dek de vlek vervolgens af met een stuk vershoudfolie en laat dit een aantal uur zitten. Haal het plasticfolie vervolgens van de vlek en droog de boel met een handdoek.

2. Vlekken in de bank

Om hardnekkige vlekken in de bank weg te poetsen, vul je een emmer met warm water en een schepje Biotex. Met een spons pak je de vlekken aan, zodat de boel weer brandschoon wordt. Let op: schrob niet te hard! Dit kan de stof van de bank verpesten.

3. Hardnekkige vlekken in kleding

Ondanks dat je deze tip waarschijnlijk al kent, noemen we ‘m toch nog even op. Het verwijderen van vlekken in kleding is met een schepje Biotex namelijk zo gedaan. Omdat er verschillende soorten Biotex zijn, noemen het rijtje voor je op. Kleding met een hardnekkige vlek? Laat het een poosje weken in een sopje met Biotex Groen. Heb je enorm vieze kleding die waarschijnlijk met een gewoon wasmiddel niet schoon worden? Was de boel dan ‘voor’ met Biotex Blauw. Vervolgens was je de boel met gewoon wasmiddel. Gras-, chocolade- of andere hardnekkige vlekken was je met Biotex Oxi Effect. En tot slot: je verkleurde witte was, die was je met Biotex Echfa Wit.

4. Vlekken in je matras

Een handig trucje om je matras schoon te maken? Bestrooi je matras met Biotex en laat dit een paar uur intrekken. Ga vervolgens met de stofzuiger over je matras heen. Als het goed is, zijn een groot deel van de vlekken verdwenen!

5. Luxaflex

Wanneer je vieze luxaflex hebt, ziet de rest van de kamer er gelijk minder schoon uit. Door de luxaflex in een bad met Biotex te leggen, krijg je de boel lekker schoon. Spoel de luxaflex vervolgens af met lauw water en je bent klaar!

6. Badkamer

Biotex gebruiken in de badkamer: waarschijnlijk had je hier nog niet aan gedacht! Biotex is het perfecte middeltje om je badkuip of wasbak eens grondig schoon te maken. Laat het bad vollopen met heet water en gooi er een flinke hoeveelheid Biotex in. Laat dit een tijdje staan en spoel het bad vervolgens na met warm water.