5 kamerplanten die de lucht reinigen

Vijf kamerplanten die de lucht reinigen

Goede isolatie en ventilatie van je huis/werkruimte is belangrijk. Dat weten we allemaal, maar wist je dat er ook planten zijn die je een handje helpen om de luchtvochtigheid te verhogen en de lucht zuiver en fris te houden?

 

Frisse lucht, gezonde lucht

Vele onderzoeken hebben de voordelen van kamerplanten al uitgewezen.  Ze creëren een ontspannen en ontspannen sfeer. Hierdoor worden stress en spanning verminderd. Alle kamerplanten produceren zuurstof. Sommigen hebben daarnaast ook nog een luchtzuiverende werking. Onderzoek van NkamerplantASA heeft uitgewezen dat er een aantal planten zijn die zowel een luchtzuiverende werking hebben als giftige stoffen uit de lucht halen. Deze giftige stoffen worden onder andere veroorzaakt door te weinig ventilatie, kunststof materialen en elektronische apparaten. Ook sigarettenrook maken de lucht om ons heen niet bepaald schoon. Onzuivere lucht kan een aantal gezondheidsklachten veroorzaken. Zoals irritatie aan je ogen en luchtwegen. Ook vermoeidheid en hoofdpijn zijn bekende klachten.

 

Top 5 van de clean air studie

Uit het NASA onderzoek zijn een aantal kamerplanten naar voren gekomen die de lucht binnenshuis ontgiften en zuiveren. Ze zijn dus eigenlijk een soort natuurlijke luchtverfrissers. En dat is mooi meegenomen. Maak je keuze en geniet dubbel nu je weet dat niet alleen je kantoorruimte er met planten plezieriger uitziet, het bevordert ook nog eens je eigen gezondheid en die van anderen. We hebben hier een top 5 voor je samengesteld 1. Drakenbloedboom (Dracaena Massangeana), 2. Rubberplant (Ficus elastica), 3. Klimop (Hedera), 4. Krulvaren (Nephrolepis), 5. Lepelplant (Spathiphyllum).